DOGOVORITE SE Z NAMI ZA OGLED IN SVETOVANJE

UREDITEV IN OSKRBA ZELENIC

Le s pravilno ureditvijo trate in nadaljno oskrbo lahko dosežemo vrhunski videz trate. Dolgoletne izkušnje s področja urejanja in oskrbe zelenic pripomorejo, da dela izvedemo hitro in strokovno. Nudimo naslednje storitve:

UREDITEV ZELENIC:
– polaganje travne ruše
– sejana trava

Osnova za lepo zelenico je strokovno pripravljena podlaga, ki ji pri podjetju Horti Kult namenimo veliko pozornosti, saj vemo da se začetni trud čez leta obrestuje.
Podlago na katero se seje trata ali polaga travna ruša pripravimo na naslednji način:
– odstranjevanje stare travne ruše (v kolikor je potrebno)
– strojno prekopavanje terena
– grobo in fino planiranje terena
– ureditev nivojev
– ureditev plasti za optimalno rast (porozna plast za višek vode, gosta plast za zadrževanje vlage v tleh, fina zgornja plast s kremenčevim peskom za ohranjanje podlage mehke in prožne, za boljšo rast trave)

Ko je podlaga pripravljena, čeznjo položimo travni tepih oz. posejemo travno seme. Na koncu teren še dobro povaljamo in pognojimo.

 OSKRBA ZELENIC:

– košnja trave
– prezračevanje trave
– dosejevanje trave
– gnojenje trave
– peskanje travne ruše z mivko
– škropljenje proti širokolistnemu plevelu

Strankam, ki želijo izboljšati videz trate oziroma jo ohranjati lepo še naprej, priporočamo oskrbo trate dvakrat letno.

Spomladanska/jesenska oskrba trate, ki jo opravljamo, je sestavljena iz:

– strojnega zračenja travne ruše z vertikultilatorjem, grabljenjem (z zračenjem odstranimo odmrle bilke in s tem nudimo zdravi trati več kisika in svetlobe, kar pripomore k bujnejši rasti)

– gnojenja travne ruše z Zeotech mineralnim gnojilom (tip gnojila se izbere glede na letni čas)

– peskanja travne ruše z mivko (Posebna mivka zadržuje vlago na terenu, tako da se zemlja ne izsuši tako hitro. Uporablja za ravnanje terena, prekrije nepravilnosti, ki se ustvarijo z hojo po zelenici. Peska se ročno.)

– škropljenja proti širokolistnemu plevelu (Brez posebnega herbicida se plevelom v travi ne da izogniti. Škropivo ni nevarno za živali in okolje)

– valjanja travne ruše (Valjanje povzroči, da se korenine bolje sprimejo z zemljo, prav tako pa s tem izravnamo manjše neravnine)

    Ime in priimek:

    Email:

    Sporočilo: