DOGOVORITE SE Z NAMI ZA OGLED IN SVETOVANJE

POLAGANJE TRAVNE RUŠE

Za travne zvitke se ne uporablja zaman izraz travni tepih. Položena travna ruša je tako gosta, da imate občutek, kot da hodite po gosto tkanem tepihu.Uporabljamo le vrhunsko travno rušo, od lokalnega dobavitelja, ki je dobavil travno rušo tudi za nogometno igrišče v Stožicah.

Še bolj kot kvalitetna travna ruša, igra pomembno vlogo priprava terena. V kolikor nimate ustrezne podlage, tudi travna ruša ne bo uspešno rasla. Sami posebno pozornost namenimo prav podlagi, vedno preverimo kakšna je zemlja na objektu in po potrebi navozimo še sloj presejane zemlje in fini sloj kremenčevega peska.

Ker je osnova za lepo zelenico strokovno pripravljena podlaga, ji pri podjetju Horti Kult namenimo veliko pozornosti, saj vemo da se začetni trud čez leta obrestuje. Podlago na katero se seje trata ali polaga travna ruša pripravimo na naslednji način:
– odstranjevanje stare travne ruše (v kolikor je potrebno)
– strojno prekopavanje terena
– grobo in fino planiranje terena
– ureditev nivojev
– ureditev plasti za optimalno rast (porozna plast za višek vode, gosta plast za zadrževanje vlage v tleh, fina zgornja plast s kremenčevim peskom za ohranjanje podlage mehke in prožne, za boljšo rast trave)
Ko je podlaga pripravljena, čeznjo položimo travni tepih, teren dobro povaljamo in pognojimo.

    Ime in priimek:

    Email:

    Sporočilo: