DOGOVORITE SE Z NAMI ZA OGLED IN SVETOVANJE

SEJANJE TRAVE

Za sejano trato se odločajo predvsem tisti, ki imajo večjo površino zelenice ali tisti, ki se jim zdi cena travnega tepiha previsoka.
A brez skrbi, tudi sejana trata lahko postane ravno tako gosta in lepa, kot položena trava. Potrebna je le pravilna priprava terena, obilno zalivanje in pravilno vzdrževanje.

Kako pripraviti teren?
Pri pripravi terena je pomembno, da ocenimo kakšne kvalitete je obstoječa zemlja – če je preveč kamnita, ilovnata ali izprana, je nujno potrebno, da navozimo dodatno rodovitno zemljo, da bo imelo travno seme dobro podlago za bujno rast.

Če je na vrtu že obstoječa zelenica, ki bi jo bilo potrebno zamenjati, le to najprej odkopljemo stran. Nato navozimo rodovitno zemljo, teren grobo in fino splaniramo ter uredimo nivoje. Kot zadnji sloj pride čez še fini nanos kremenčevega peska. Na tak način smo uredili plasti za optimalno rast trate (porozna plast za višek vode, gosta plast za zadrževanje vlage v tleh, fina zgornja plast s kremenčevim peskom za ohranjanje podlage mehke in prožne).

Sejanje trave
Pri setvi trave je zelo pomembno, da izberemo kvalitetno seme. Včasih je bolje plačati malo več, pa da smo z rezultatom zadovoljni, kot pa da nikoli ni čisto tako kot smo želeli. Pri tem je treba opozoriti še, da se pri semenih nižje kakovosti zna zgoditi, da jih večji odstotek ne bo kalilo.
Ko izberemo primerno travno mešanico (v splošnem priporočamo mešanico za športne površine, saj je bolj odporna), jo enakomerno posejemo po celotni površini.
Da seme bolje kali in da ga ne odpihne, posujemo teren še s posebnim naravnim materialom (Horti Kult skrivnost;) ), ki zadržuje vlago.

Ko je trava posejana, je zelo pomembno, da jo redno zalivate! Več kot jo boste zalivali, lepša bo!

Primer sejane trate, ki je bila redno zalivana – skoraj tako lepa kot travni tepih, drži?

    Ime in priimek:

    Email:

    Sporočilo: